Het bestuur van de Marokkaans Islamitische Vereniging Den Bosch beheert samen met een groot aantal vrijwilligers de huidige moskee. De Marokkaans Islamitische Vereniging Den Bosch is opgezet door de eerste Bossche Marokkaanse gastarbeiders die in de jaren ’70 naar Den Bosch kwamen Moskee Arrahma is officieel opgericht op 08 februari 1982. Arrahma betekent barmhartigheid en genade in het Arabisch.

Het eerste moskee gebouw bevond zich de eerste jaren aan de Citadellaan Zoals in vele steden is de moskee begonnen in een oud pakhuis op de plek waar momenteel roeivereniging ‘De Hertog’ gevestigd is. Door de groei van van de Marokkaanse gemeenschap als gevolg van de gezinshereniging en de slechte staat van het gebouw begon het bidden in dit gebouw problematisch te worden. Daardoor bestond de wens om een ‘echte’ moskee te bouwen. Na jarenlange voorbereiding was het in 1997 eindelijk zo ver en kreeg de Marokkaanse gemeenschap wat het verdiende: een prachtige nieuwe moskee.

De huidige de moskee staat in “Orthenpoort” aan de Vogelstraat. Zij is in gebruik genomen in februari 1997. De Architect was H.Cleijsen en het  Bouwbedrijf was Taka beiden uit Kaatsheuvel. De moskee was in eerste instantie 700 vierkante meter groot en bestond uit gebedsruimtes, ontmoetingsplekken, klaslokalen en een bibliotheek. De nieuwbouw van de Arrahma Moskee is tot stand gekomen door bijdragen van de Marokkaanse gemeenschap in ’s-Hertogenbosch en giften van mensen die deze moskee een warm hart toedragen. De moskee is toegankelijk voor alle moslims, niet alleen voor Marokkanen en biedt plaats aan 600 bezoekers.

Ontwerp
Bij het ontwerp is gekozen voor een ‘open’ bouwstijl. De moskee is immers onderdeel van het cultureel diverse beeld van onze stad. Vooral de mooie vierkante minaret, ontworpen naar Marokkaanse stijl, springt in het oog. Ook het interieur van Moskee Arrahma is modern en stijlvol. In de gebedsruimte pronkt de prachtige grote lamp. De bibliotheek is ingericht met veel Arabisch en Nederlandstalig naslagwerk. Vrijwilligers van de moskee hebben in de afwerking prachtige houten hekwerken, kasten en een mimbar gebouwd. In 2006 heeft er nog een uitbreiding plaatsgevonden met een activiteiten gebouw van ongeveer 400 vierkante meter.